Kulturfonden får ny ordförande – Nylander väntas efterträda Wallin

Svenska kulturfonden får ny ordförande då Stefan Wallins mandat som fondordförande går ut i sommar. Vid en presskonferens i dag väntas partiordförande Anna-Maja Henriksson presentera efterträdaren. Mikaela Nylander pekas ut som den nya ordföranden.

PEKAS UT. Tidigare SFP-riksdagsledamoten Mikaela Nylander pekas ut som nästa ordförande för Svenska kulturfonden som i dag leds av Stefan Wallin.
18.02.2020 07:25 UPPDATERAD 18.02.2020 13:26
Posten som ordförande för Svenska kulturfonden är viktig och intressant eftersom fonden årligen delar ut ungefär 40 miljoner euro i understöd till utbildning, kultur och svenskspråkig verksamhet i Finland.
Tidigare SFP-ordföranden Stefan Wallin har lett fonden i sex år. Hans mandatperiod går ut i slutet av juli och efterträdaren är redan i praktiken klar även om det formella beslutet ännu ska fattas av SFP:s partistyrelse.
Kulturfonden har utlyst en presskonferens till i dag på eftermiddagen med anledning av det kommande ordförandebytet. Partiordförande Anna-Maja Henriksson väntas där presentera den nya ordföranden.

ANDRA LÄSER