Sugen på kryss - ÖN erbjuder fler korsord digitalt

Nu kan du lösa fler korsord och pyssel digitalt. HBL, Västra Nyland och Östnyland erbjuder alla kryss som finns i papperstidningen digitalt och dessutom fyra nya, enbart digitala pyssel.

På den nya plattformen är det lätt att hitta det korsord man söker efter och där hittas också nya pyssel varje dag.
12.02.2023 12:47 UPPDATERAD 12.02.2023 13:01
Många läsare uppskattar korsorden och annat pyssel och nu kan vi erbjuda ännu mer digitalt. Alla nuvarande kryss, det vill säga Tisdagskrysset, Onsdagskrysset och Krypto och fredagens höjdpunkt - Storkrysset som konstrueras av Ann Husman - kommer nu också att kunna lösas på sajt och i appen. De publiceras digitalt i samma takt som de kommer i papperstidningen och i e-tidningen. Dessutom finns det fyra nya enbart digitala pyssel, som uppdateras varje dag. 
ÖN:s chefredaktör Helén Kurri är nöjd över satsningen.
– Korsorden är ett väldigt omtyckt innehåll i papperstidningen, och det är roligt att kunna erbjuda en varierande produkt såsom många andra medier gör också digitalt, säger Helén Kurri.
Nu finns allt samlat på ett ställe, vilket gör det lättare för läsaren att varje dag hitta något nytt.
– Med nya plattformen är det mycket lättare att lösa korsord och pyssel digitalt, och speciellt via mobilen. Vi har dessutom nu en mycket bättre möjlighet att påverka den tekniska utvecklingen, säger Steffen Ørsted som är redaktionschef med ansvar för den tekniska utvecklingen.

Var finns korsorden?

Alla korsord och annat pyssel hittas på hbl.fi/korsord, vastranyland.fi/korsord, ostnyland.fi/korsord
Man kan – som nu – skicka in lösning och vinna pris. Antingen via post eller via ett formulär som öppnas då man löst korsordet klart och vill sända in sin lösning.

ANDRA LÄSER