Neste-stationer piffades upp

Renoveringsarbetet vid Neste K-stationerna i Gammelbacka och Sibboviken är inne på målrakan och redan nu kan man erbjuda kunderna helt nya tjänster.

NYTT FRÅN GOLV TILL TAK. Kocken Tanja Koskela lyfter matutbudet till en ny nivå på Neste K i Gammelbacka och även själva byggnaden har uppgraderats. – Taket, väggarna, avloppet och elinstallationerna, allt har moderniserats, säger köpman Janne Halinen.
– Visst var det ett stort projekt. Eftersom vi höll öppet hela tiden drog arbetet ut lite längre, sammanlagt tog det fyra månader att totalrenovera fastigheten, säger köpman Janne Halinen på Neste K i Gammelbacka.
Halinen är nöjd med slutresultatet och hoppas att kunderna också ska vara det.
Den största synliga förändringen är att stationen fått en ordentlig kafé- och restaurangavdelning med 24 kundplatser. Den har byggts i lokalen som tidigare låg bakom betjäningsdisken och som fungerade som ett förråd. Halinen har också satsat på matutbudet genom att anställa kocken Tanja Koskela.
– Jag har tidigare jobbat på många olika ställen, från Kotipizza till storkök och lunchkrogar till à la carte-restauranger, säger hon.
Halinen tillägger att man i januari ska börja servera lunchportioner som komplement till à la carte-menyn och grillmaten.
– I medeltal har vi omkring tusen kunder per dag. Med den renoverade stationen hoppas vi på att kunna betjäna dem ännu bättre än tidigare så att de kan sköta fler ärenden hos oss.
Bland stationens tjänster nämner Halinen uthyrningen av släpkärror och badbaljor men till stationens arsenal hör också en otsonator som eliminerar otrevliga lukter i bilen.
Även i Sibboviken har Neste-stationen genomgått en förnyelse. I ett pressmeddelande från Kesko står det att bland annat köket totalrenoverats, sanitetslokalerna fräschats upp och liksom i Gammelbacka är det led-lampor som står för belysningen.
Redan i mitten av december öppnade en Subwayrestaurang i Sibboviken som är den första i Finland som fungerar i samband med en Neste K-station. Kotipizza fortsätter också i Sibboviken.
Neste och K-gruppen har sammanlagt närmare 70 gemensamma servicestationer i Finland och under 2017 ska de alla uppgraderas till Neste K-stationer. Totalinvesteringen är värd tiotals miljoner euro.