Zontaklubben kom med julklapp till skyddshemmets klienter

Borgå Zontaklubb donerade 600 euro för att stöda verksamheten på Borgå skyddshem.

Ordföranden för Borgå Zontaklubb Ulla Lumijärvi (till vänster) överräckte gåvokorten till servicechefen för korrigerande tjänster i barn- och familjeservicen i Borgå Jenni Weck-Näse och till skyddshemmets socialarbetare Maria Sandbäck.
12.12.2020 13:50
Nästan var tredje kvinna i ett parförhållande har utsatts eller utsätts för våld av sin partner. Bland länderna inom EU kommer Finland på andra plats då det gäller våld i nära relationer. Under coronapandemin tillbringar många offer sin tid inom hemmets väggar tillsammans med de närstående, som gör sig skyldiga till familjevåld.
– För tillfället finns det lediga platser på Borgå skyddshem. Inverkan av corona har inte märkts omedelbart som en större efterfrågan på tjänster. Tillväxten i den service som ges på nätet pekar ändå på det ökande hjälpbehovet och på det våld, som familjer utsatts för under coronatiden. De hjälpsökande har till exempel använt Nollalinja.fi –nättjänsten från sitt badrum för att vara i skydd där, säger skyddshemmets socialarbetare Maria Sandbäck.
Borgå Zontaklubb donerade 600 euro för att stöda verksamheten på Borgå skyddshem.
– Vi hoppas kunna ge skyddshemmets klienter en skön känsla då de kan få en avslappnande massage genom den här donationen, sa ordföranden i Borgå Zontaklubb Ulla Lumijärvi, då hon överräckte presentkorten till skyddshemmets socialarbetare Maria Sandbäck.
Den internationella Zonta-organisationen har under 100 år arbetat för en värld där ingen kvinna ska behöva leva med en rädsla att bli utsatt för våld.
Den internationella ”Zonta Says NO to Violence Against Women” har pågått på många synliga sätt under hösten.

ANDRA LÄSER