Näse gård söker nu hyresgäster

Östnyländska aktörer inom konst, kultur och medborgarverksamhet kan hyra in sig på Näse gård under åren 2022–2024. Den öppna ansökan pågår under hela september.

Näse gård öppnar dörrarna för hyresgäster.
Östnyland
01.09.2022 10:48
Borgå stads kulturtjänster hyr ut Näse gård med hyresavtal på ett till tre månader under de närmaste åren. Syftet med projektet är bland annat att stödja pop up-verksamhet.
Östnyländska föreningar, arbetsgrupper eller privatpersoner som representerar konst- och kulturfältet, stadskultur eller medborgarverksamhet kan lämna in en ansökan. Även småföretagare inom det kreativa fältet, som till exempel hantverkare, kan söka.
– Näse gård erbjuder en utmärkt chans om du har en verksamhetsidé du vill prova på i praktiken. Vi hoppas på flera nya idéer och experimentella projekt som upplivar staden och som både invånare och besökare har glädje av, säger Susann Hartman, chef för kulturtjänster, i ett pressmeddelande.
Näse gård öppnar dörrarna på torsdag den 8 september klockan 16–18, då personer intresserade av verksamheten kan komma och bekanta sig med byggnaden och diskutera med representanter från Borgå stads kulturtjänster.

ANDRA LÄSER