Nattklubb riktar sig till en mognare publik

Nattklubben La Fiesta i Borgå förnyar sig. Från och med fredag har La Fiesta två nattklubbar med egna dansgolv – en för den yngre publiken och en för den mogna.

HALVFÄRDIGT. På fredag öppnar Retro, stället för de mogna, men Thai Quach litar på att allt blir klart till invigningen.
Den nya nattklubben har döpts till Retro och har en åldersgräns på 24 år. Retro marknadsförs som en mötesplats för vuxna, och musiksmaken är anpassad till en mognare publik, säger Thai Quach från Borgå Bryggeri, företaget bakom bland andra nattklubbarna La Fiesta och Alexia i Lovisa.
När artonåringarna vill höra på housemusik och sextioåringarna frågar efter Macarena så insåg vi att det var läge att öppna en klubb med vuxnare profil.
– Den högre åldersgränsen är ett önskemål från många av våra kunder. När artonåringarna vill höra på housemusik och sextioåringarna frågar efter Macarena (en hit från 1993) så insåg vi att det var läge att öppna en klubb med vuxnare profil. Det är klart att 24 år känns väldigt ungt för många, men vi kan inte sätta åldersgränsen på 40 år heller, eftersom det begränsar alldeles för mycket. Nu finns det alternativ för den vuxnare publiken.
Åldersgränsen för den yngre publiken är 18 år fram till midnatt och därefter måste man bevisa att man är minst 20.
Några dagar innan den nya nattklubben öppnar är det ett mindre kaos när lokalerna sätts i ordning. Väggar har rivits och andra har byggts upp. Thai Quach skrattar glatt och sätter sig ned i en av de nya röda fåtöljerna nära det nya dansgolvet. Två dj:s ska se till att både de riktigt unga och den mognare publiken får den musik som de vill ha, i sina egna nattklubbar.
– Man kan dansa, sitta i baren, äta mat eller slå sig ner här i fåtöljerna. Köket stänger 22.30, men för de natthungriga har vi en korvbar, den är väldigt populär.
MINGLA OCH MYS. Lyssna på musik, dansa och håll i gång – det är konceptet för La Fiestas nya nattklubb, för alla över 24 år. Den nuvarande, med lägre åldersgräns, finns också kvar.
Vi går runt och bekantar oss med det inre av La Fiesta, som visar sig vara en labyrint med olika rum.
– Här är baren där vi spelar endast rockmusik. Och här är det karaoke, ibland har vi levande musik på den scenen, berättar Thai Quach.
Något för alla, är med andra ord principen.
På fredagar har La Fiesta omkring sexhundra besökare, på lördagar ofta mer. Den mognare publiken väljer ofta lördagen, men nu hoppas man att den nya nattklubben ska locka redan på fredagskvällen.
– Öppningskvällen satsar vi på levande musik, bland annat med Pauli Uotila från Satin Circus och saxofonisten Axel Kalland. Det blir inga storslagna öppningsceremonier med specialinbjudna gäster, utan party för alla från klockan 23.
Entrén är densamma för båda nattklubbarna, men där man måste betala ett inträde till nattklubben för de yngre är det gratis att till Retro.

ANDRA LÄSER