Tangons passionerade toner svallar på Lilla Villan

Club Lilla Villan är tillbaka på lördag med en kväll i den klassiska och den moderna tangons tecken.

TID FÖR TANGO. Tangoorkestern Unto firar tjugoårsjubileum med en konsertturné och är lördagens gäst på Club Lilla Villan.
21.11.2018 13:57
Det är tangoorkestern Unto som drar in på Lilla Villan med en jubileumskonsert: I år är det är tjugo år sedan gruppen grundades. Sedan starten har gruppen gjort sig känd för att lyfta finsk tango till nya dimensioner – och det gör man också nu – men sida vid sida spelas det också älskade tangoklassiker och nyskriven tangomusik som inspirerats av poesin.
Untos skickliga musiker Pirjo Aittomäki, sång, Timo Alakotila, piano, Johanna Juhola, dragspel, Mauno Järvelä, violin, Petri Hakala, gitarr och Hannu Rantanen, kontrabas, bjuder på en stark och nyanserad helhet där den finska tangons poetiska längtan spelar en central roll, inte för att tala om passionen.
Jubileumskonsertens repertoar formas av tonsättarnamn som Toivo Kärki, Erik Lindström och Taisto Wesslin samt av Anna-Mari Kähärä och Johanna Juhola. Dikter av poeter som Marja-Leena Mikkola, Eeva-Liisa Manner och Anna-Leena Härkönen framförs till tangons typiska toner.
Tangoorkestern Unto grundades 1998 i syfte att föra den finska tangon ut i världen, speciellt till världsutställningen i Lissabon, EXPO '98. Därefter har gruppen gett Finland synlighet vid musikevenemang bland annat i England, Tyskland, Frankrike, Sverige och Norge.
Unto har också gett ut tre album på ett brittiskt skivbolag.
Biljetterna till jubileumskonserten på Lilla Villan lördagen den 24 november klockan 19 kostar 25/20 euro och fås i förköp på tfn 044-755 1101 eller info@lillavillan.fi. ÖN

ANDRA LÄSER