På sportlovslägret får eleverna sova över i skolan, boxas och umgås över klassgränserna

Sportlov är inte bara förknippat med skidåkning och pulkabackar, utan också med läger. Under torsdagen var det dags för Sannäs Hem och Skolas populära läger som bjöd på allt från flätkurs till boxning och övernattning i skolan.

Alicia Rosenström, Nadja Liitiäinen och Erik Stolt ser fram emot lägret och att få pyssla och spela futsal.
Elin Lindbergelin.lindberg@ostnyland.fi
24.02.2023 11:05
Det knuffas och skrattas i korridorerna i Sannäs skola när eleverna en efter en anländer med sovsäckar och liggunderlag i högsta hugg. En del elevers packningar består av resväskor på hjul, vilket får eleverna att se ut som att de ska flytta hemifrån.
– I fjol deltog 55 barn i lägret, men i år är vi uppe i 77 stycken, det vill säga nästan hela skolan deltar. Det är roligt att lägret är så omtyckt, säger Terese Liitiäinen, sekreterare i Sannäs Hem och Skola och evenemangsansvarig.
Sportlovslägret, som är gratis för skolans elever i årskurs 1–6, erbjuder det här året fyra olika workshoppar: flätningskurs, pyssel, futsal och boxning. Enligt Liitiäinen har det varit lätt att hitta personer som kan ansvara för de olika workshopparna, och varje elev får delta i två av dem. 

ANDRA LÄSER