Sällsynt godbit: Finland möter Sverige på Bollplan

En jämn kamp utlovas då Finlands A-damlandslag möter Sveriges U-21-damer på Bollplan i Borgå nu på lördag. Hela sju Akillesspelare finns med i det finska laget och lagledaren Kari Janhunen beskriver mötet som sällsynt – kanhända unikt.

Finlands lagledare Kari Janhunen är glad över att vädret ser ut att gynna lördagens bandyfest.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.02.2023 10:23
Vänner av bandy har mycket att se fram emot på lördag: klockan 15 möter Akilles bandyherrar Narukerä i semifinalserien och klockan 18.30 är det damernas tur. Då möter Finlands A-landslag det svenska U-21-laget. Kari Janhunen som är Finlands lagledare och mångårig Akilles-aktiv hoppas på ett spännande möte.
– Alla spelare i det svenska laget spelar bandy på högsta nivå i Elitserien och är jätteduktiga. Så jag tror det blir en jämn match.
Av de tjugo spelarna i det finländska laget spelar tre för tillfället i Elitserien: Hanna Snäll, Tytti Segerman och Emma Janhunen som har sina rötter i Akilles. Dessutom har sex andra spelare tidigare erfarenhet av den svenska toppserien. Även Akilles är väl representerat: sju av spelarna har Borgålaget som sin hemmaklubb. Landslagets tränare Tomi Gröhn är också Borgåbo.

ANDRA LÄSER