Situationen över i Gammelbacka – en är gripen, en fördes till sjukhus, något som "påminner om ett skjutvapen" är beslagtaget

En person är gripen, en kanske grips efter vård på sjukhus. Grälet som orsakade en större polisoperation i Borgå på fredagen går nu vidare till utredning.

Också en pansarbil fanns på platsen.
Max Nybergmax.nyberg@ostnyland.fi
24.03.2023 15:58 UPPDATERAD 24.03.2023 16:56
Polisen är relativt fåordig om vad som egentligen hände när polisen gjorde en större utryckning, däribland med pansarbil, till Gammelbacka i Borgå på fredagseftermiddagen. Kommissarie Olavi Merihaara uppger ändå att det handlade om ett gräl.
– Enligt anmälan som vi fick grälade två personer vid Sältingsvägen 3, och enligt anmälan hade ett skjutvapen möjligen tagits fram. Polisen kom dit med en större styrka eftersom det var en höghusmiljö, vilket innebär att det samtidigt är en beskyddande operation. Alltså att utomståendes säkerhet tryggas, säger Merihaara.
Nu, omkring klockan 16, är situationen över, och Merihaara uppger att man gjort gripanden. Det ena gripandet är mannen som ÖN såg bli förd till polispiketen. Utöver det tittar man närmare på den person som skadades och fördes till sjukhus.

ANDRA LÄSER