Byaskjussen fortsätter till maj 2023 – åtminstone

Antalet personer som åker med Byaskjussen har ökat, vilket innebär att man fortsätter med tjänsten till slutet av maj nästa år. En vårkampanj ger resenärer två gratis resor.

Byaskjussen fortsätter åtminstone ända fram till maj 2023, med en sommarpaus.
27.04.2022 13:22
I höstas införde Borgå stad tjänsten Byaskjussen som man kan beställa via en applikation för att åka mellan Borgå centrum och de norra och västra byarna i Borgå. I början av året åkte ungefär 30 resenärer med anropsbussen per vecka, vilket innebär ungefär 100 resor i månaden.
– Vi är glada över denna utveckling, men det finns fortfarande rum för flera kunder. Det lönar sig att använda Byaskjussen och på det sättet minska användningen av egen bil, säger trafikplaneringschef Hanna Linna-Varis i ett pressmeddelande.
LÄS MER: Byaskjussen trafikerar på ett större område från och med idag.

Gratis resor

Byaskjussen trafikerar mellan Borgå centrum, sjukhuset, Kokon, Askola kyrkby och Saxby, Finnby, Hax, Strömsberg, Torasbacka, Kerko, Veckjärvi, Sannäs, Jackarby, Illby, Siggböle, Gammelgård, Karsby, Vahijärvi, Vakkola, Särkijärvi, Hindhår och Monby på vardagar och lördagar. Skjussen kör inte under skolloven eller helger. Sista dagen som skjussen kör i vår är 28 maj, den börja köra igen i september.
Man kan beställa skjutsen med Matkahuoltos app, eller på telefonnumret 044 978 9553 på vardagar mellan klockan 14 och 15. Just nu kan resenärer använda sig av koderna kylä1 och kylä2 för att få två gratis resor i applikationen där man beställer resorna.
Mer information om Byaskjussen finns på Borgå stads webbplats.