Höj en skål för bostadsmässan – stadsdirektören bjuder på skumpa

Lovisa står värd för bostadsmässan 2023, och nu hälsar stadsdirektör Jan D. Oker-Blom stadens invånare välkomna till Rådhuset för att fira den glada nyheten.

Om fem år ordnas bostadsmässan i Lovisa, därpå följande år i Kervo och 2025 ordnas mässan i Uleåborg. Andelslaget Finlands Bostadsmässas styrelse beslöt på onsdagen var bostadsmässorna år 2023, 2024 och 2025 ordnas. I Lovisa byggs de nya husen vid Drottningstranden nära vattnet. Från området har man utsikt över gamla staden i Lovisa.

– De valda orterna är i linje med vår strategi. Vi vill välja sådana bostadsområden där invånarna mår bra och hör till de nöjdaste invånarna i Finland, säger Harri Tuomaala, vd för Finlands bostadsmässa i ett pressmeddelande.

Skåla för Lovisa

Stadsdirektör Jan D. Oker-Blom bjuder in stadens personal, förtroendevalda och invånare till Rådhuset på torsdag eftermiddag från och med klockan 16.

Staden bjuder på skumvin, alkoholfritt bubbel och småsalt.

Lovisas stadsdirektör Jan D. Oker-Blom säger i ett pressmeddelande att det är fantastiskt att Lovisa uppmärksammas på det här sättet.

– Vi belönas för ett omfattande arbete och en välgjord plan. Det är mer än bara en mässa, det handlar om att sätta Lovisa på kartan, säger Oker-Blom. Det är inte bara ett evenemang utan en fråga om hela stadens utveckling före och efter mässan. Oker-Blom tror att mässan leder till att staden växer och utvecklas.

BOENDE. År 2023 arrangerar Lovisa stad bostadsmässan på området vid östra sidan av Lovisaviken. Bild: Skärmdump

– Mässan kan gynna bostadsmarknaden i hela Lovisa och öka intresset att investera i staden. Dessutom får staden en chans att visa upp det nyaste inom boende och byggande.

Nästa sommar ordnas bostadsmässan i Kouvola, 2020 i Tusby, 2021 i Lojo och 2022 i Nådendal. I år ordnades bostadsmässan i Björneborg. Bostadsmässan har årligen över 100 000 besökare.