Räddningsverket ryckte ut två gånger på tjugo minuter

En frontalkrock och lite senare en brand innebar att räddningsverket hade fullt upp på onsdagseftermiddagen. Ingen skadades ändå, varken i krocken eller i branden.

Det brann i en källare på Sibeliusbulevarden på onsdagseftermiddagen.
14.12.2022 17:46 UPPDATERAD 14.12.2022 18:54
Ungefär 16.20 på onsdagseftermiddagen frontalkrockade en  skåpbil och lastbil på Ebbovägen i Ebbo, i närheten av den numera rivna åldringshemmet. Räddningsverket i Östra Nyland ryckte ut.
– Ingen person skadades i krocken, men förarna kunde inte ta sig ur bilarna. Det behövdes också lite hjälp med att dirigera trafiken och städa upp på olycksplatsen, säger brandmästare Petri Lyttinen på räddningsverket. 
Orsaken till kollisionen är inte utredd, men Lyttinen har sin åsikt klar.
– Antagligen var det halt och det gjorde att någon av bilarna kom ur kurs, säger han.
Femton minuter senare, cirka 16.40, larmades räddningsverket till Sibeliusbulevarden i Borgå om en brand i källarvåningen till ett parhus. På plats var också Borgå FBK, Tolkis FBK, Hammars FBK och en enhet från Sibbo.
– Ingen skadades i branden. Man hade eldat i den öppna spisen på andra våningen. Spisen var byggd i anslutning till den gamla oljepannan och het aska hamnade nere i det tidigare pannrummet. Intill fanns brännbart material och en liten brand uppstod.
– Branden begränsades till pannrummet som användes som lager, och spreds inte vidare, säger Lyttinen.
Artikeln har uppdaterats med kommentarer av brandmästare Petri Lyttinen samt orsaken till branden 18.52.

ANDRA LÄSER