Tudelade känslor inför gymnasisternas stora fester – "Om någon frågar vad jag minns bäst från gymnasietiden så är det distansundervisningen"

Studeranden vid Borgå gymnasium är glada över beskedet att både penkis och gamlas dans kan ordnas i år – om än i begränsat omfång. Samtidigt kan de ändå inte låta bli att tänka på allt de gått miste om under coronaåren. – Det sägs att alla sitter i samma båt men så är det ju inte, säger abiturienten Nicolina Blomander.

Matilda Klemets, Nicolina Blomander, Olivia Halttunen, Fanny von Schantz och Ronja Flykt är trots restriktionerna glada över att både penkis och gamlas dans ordnas vid Borgå gymnasium i år.
31.01.2022 14:44
Gymnasiets tredjeklassare är den första årskullen vars hela gymnasietid präglats av coronapandemin. Till den här gruppen hör Nicolina Blomander och Matilda Klemets som studerar vid Borgå gymnasium. Det är ingen överdrift att säga att deras tid i gymnasiet inte blev som de på förhand hade tänkt sig. Nu har de en vecka skola kvar innan läslovet inför studentskrivningarna.
– När folk frågar vad jag minns bäst från gymnasietiden så är det distansundervisningen, säger Nicolina.
Och även om det rent tekniskt gått bra att studera på distans så har nackdelarna på den sociala sidan varit många.

ANDRA LÄSER