Ännu inga avtal om Matkahuolto

Posten, Matkahuolto och andra operatörer med pakettjänster kan alla samsas i busstationen i Lovisa.

Stina Jäderholmstina.jaderholm@ostnyland.fi
11.02.2017 11:00 UPPDATERAD 11.02.2017 11:02
Stadsstyrelsen i Lovisa får ännu inte besluta om detaljerade avtal och finansieringsförslag för hur busstationen kan utvecklas till ett paketcenter eller hur arbetsverkstaden kan inrättas i nya utrymmen på Smedjevägen.
Stadsstyrelsen slog vid mötet den sista januari fast att sådana dokument ska finnas färdiga att godkänna den 13 februari. Så snabbt gick det inte.
– Vi fortsätter att utreda och har nu senast granskat om det behövs några ändringsarbeten för att få utrymmena godkända för de framtida användningsändamålen, säger Posintras Fredrik Pressler.

Paketsamarbete

Något nytt avtal har inte heller undertecknats med Matkahuolto. Det nuvarande avtalet med R-kiosken går ut den sista mars.
Degerby Constuctor Ab förhandlar med Matkahuolto, men något avtal har inte sett dagens ljus.
Samtidigt är det så många fler paketoperatörer som Pressler vill se samlade i busstationen.
– Lovisa vill vara med och utveckla ett samarbete kring pakettjänster i busstationen. Vi vill att operatörerna ska komma samman där och bygga ett nätverk. Vi ser ingen konflikt i planerna.
– Posten, tidningsutdelningen, många andra som fraktar paket, alla kunde ha busstationen som sin knutpunkt. På det sättet lockar vi mer trafik in till centrum.
Staden är med i projektet som fastighetsägare.

ANDRA LÄSER