Vill du ha minnen och vänner för livet? Kanske luciauppdraget är något för dig - se video!

Den 13 december är det dags att kröna Östnylands lucia 2018. Före det ska lucia och hennes tärnor utses.

LUCIA 2017. Förra årets lucia Cecilia Kronberg och tärnorna Pipsa Kaikkonen och Ida Lindberg vinkade åt alla som kommit för att se kröningen. Arkivbild.

I nästan 70 år har en östnyländsk flicka krönts till lucia i Östnyland. Den första lucian kröntes 1950 av dåvarande stadsdirektören i Borgå R. L Lassenius. Nu är det snart dags igen. Är du eller någon flicka du känner den 69:e lucian, som kröns den 13 december på Rådhustorgets trappa i Borgå?

Tidigare lucior och tärnor berättar om en oförglömlig tid, djup vänskap och den fina upplevelsen att få göra gott. Än i dag har lucia en stor betydelse. Hon kommer med ljus, hopp och glädje, och luciainsamlingen, som årligen samlar in omkring 13 000 euro, fortsätter att göra gott under hela året.

Här kan du se förra årets luciatrios uppsluppna stämningar inför den högtidliga kvällen.

Förra året gick de största bidragen till den uppsökande ungdomsverksamheten i Borgå, Sibbo och Lovisa. Dessutom fick äldreboenden i Borgå, Sibbo och Lovisa pengar för att arrangera trevligt program för de äldre. En rad andra föreningar och institutioner fick också kännbara bidrag.

För att man ska kunna kandidera för luciauppdraget ska man vara minst 16 år gammal, ha en god sångröst och lätt för att komma i kontakt med alla slags människor. Du kan anmäla dig själv, men vi vill gärna att någon som känner dig lämnar in anmälan. Alla flickor i hela Östnyland är välkomna att kandidera.

Och du vet väl att du kan boka lucia redan nu på telefonnumret 045 168 6097?

Östnylands lucia arrangeras av Borgåbygdens Ungdomsförbund, tidningen Östnyland, Yle Vega Östnyland och Aktiastiftelsen.