Finländska toppboxare stiger in i ringen i Borgå

Summer Night Boxning hämtar toppboxare till Borgå.

Topias Lepo har framför sig en hård kamp mot Kaleniuk.
Onni Ahvonen
28.07.2021 13:30
Borgå Boxing ordnar ett boxningsevenemang med toppmatcher: Summer Boxing Night äger rum på restaurang Seireenis gård den 6 augusti. Kvällens toppmatch är mellan Borgåbon Topias Lepo, som är finsk mästare, och ungraren Yevhen Kaleniuk.
Ungern är känd som ett boxningsland som har lyckats producera flera toppboxare. Kaleniuk kommer vara Lepos svåraste motståndare hittills; den 27-åriga boxaren har förlorat endast den första av hans fem matcher på professionell nivå.
– Det känns fantastiskt att stiga i ringen i Borgå för första gången i år. Det finns lämpligt med fjärilar i magen när motståndarens nivå hårdnar och antalet ronder stiger till sex, säger Lepo i evenemangets pressmeddelande.
Under kvällen har man också chansen att bevittna en professionell boxningsdebut, då Amin Nuri kommer stiga i ringen i evenemangets nästsista match. Nuri är vänsterhänt och har vunnit fem finländska mästerskap och ett nordiskt mästerskap på amatörnivå.
– Mitt mål är att vara den bästa versionen av mig själv som en boxare och röra mig närmare mot EU-mästerskap match för match, säger Nuri i pressmeddelandet.
Under kvällen har man också möjlighet att se andra matcher av boxare som Timo Laine, Janne Rantanen och Lotta Puustinen.

Biljetter

Biljetter kan köpas från webbsidan liveto. Det finns begränsat med platser.

ANDRA LÄSER