Drömjobb för unga musiker: Fyll Borgå med sommartoner!

Borgå stad söker tre uppsättningar av unga gatumusiker. Sommarjobbet är att spela på gator och torg i juli.

I sommar ska unga musiker pigga upp Borgå under jubileumsåret. Den som är sugen på det jobbet kan mejla in ansökan till musikinstitutet. (På bilden, musikeleven, Saima Malmivaara.)
Är du en Borgåbo mellan 16 och 23 år och tycker om att musicera? Då har du chans att få ett unikt sommarjobb i år. Borgå stad söker tre uppsättningar gatumusiker som kan fylla stan med levande musik under juli månad. Satsningen är ett led i firandet av jubileumsåret Borgå 675.
Musikerna kommer att uppträda i parker, på torgen, vid gästhamnen, vid Konstfabriken och området vid Maren. Det fastställs inte några exakta klockslag och platser för uppträdandena, utan musikerna rör sig fritt under sammanlagt 12 dagar, på måndagar, onsdagar och fredagar mellan 12 och 16 under tiden 5–30.7. Till dem som antas betalas en ersättning på 600 euro/person.
Intresserade kan ansöka om att vara med antingen med solo- eller duouppträdanden.
– Stilen är fri och vi hoppas att vi får med en brokig samling med unga musiker. Ett kriterium är ändå att instrument och uppträdanden måste vara så pass lätta att flytta att man kan röra sig till olika platser för sitt uppträdande, säger kulturproducent Thomas Weissman.
Arrangör för satsningen är Borgå stads kulturtjänster och Borgånejdens musikinstitut i samarbete med Stiftelsen för Konstfabriken. En fritt formulerad ansökan med beskrivning av den sökande, materialet och en ljud- eller bildfil sänds senast 6.5.2021 kl. 15 till adressen musiikkiopisto@porvoo.fi. Bland sökandena väljs tre sammansättningar.
Tilläggsinfo finns på: www.borga.fi/sommarmusik.

ANDRA LÄSER