Jeanette Broman: Konsten att kunna skriva

Dagens kolumnist har insett att konsten att skriva kräver träning. Kolumnformatet är ett bra sätt att träna sin kreativitet och förmåga att formulera sig.

07.02.2023 06:15
Vad roligt det vore att veta hur många av er som har gillat mina kolumner. Jag hoppas ju att det jag skriver om intresserar er. Det svåraste för mig med att skriva en kolumn är att hitta på ett ämne att skriva om. För att inte tala om att skapa en helhet med ett språk som flyter, men till all lycka får jag en del hjälp med detta. Övning ger färdighet, lika som på gymmet.
Träffade ett par företagarkolleger härom dagen. Där tog jag upp mitt dilemma om att jag kämpar med att hitta på ett ämne för min nästa kolumn och att deadlinen knackar på dörren. Diskussionen spårade ut och mitt i allt pratade vi om konsten att kunna skriva pressmeddelanden.
Nu undrar jag ju om det är många företagare som använder sig av pressmeddelanden? Eller skulle dom använda dem flitigare ifall de inte vore så blyga med att skriva? Jag kan tänka mig att lokaltidningarna mer än gärna tar in tips om sådant som händer lokalt. Speciellt då de själva inte nödvändigtvis hinner ut och intervjua just då det händer.

ANDRA LÄSER