Borgå-kombucha bryggs på Kråkö

Två småbryggerier i Borgå inleder samarbete och de första produkterna lanseras i december.

I och med samarbetet får Eva Saarelma tillgång till Kråkö Bryggeris utrustning. Tillverkningsvolymerna kan växa.
21.11.2020 15:30
I början oktober skrev ÖN om Eva Saarelma som brygger den fermenterade te-drycken kombucha under varumärket Pieni Kombuchatehdas. Efterfrågan på kombuchan verkade snabbt bli större än den mängd Saarelma klarade av att producera hemma i sin lägenhet i centrum av Borgå och i artikeln funderade hon på möjligheterna att öka produktionen.
Det här har nu blivit verklighet och enligt Saarelma spelade artikeln i ÖN en avgörande roll då hon kom i kontakt med Robert Hägg på Kråkö Bryggeri.
I framtiden kan vi kanske ordna provsmakningar där vi kan berätta mera om kombucha och om hur vi brygger den.
Nu har bryggerierna inlett ett samarbete och de första kombucha-produkterna bryggda på Kråkö lanseras i december. Det handlar om kombucha-dryckerna Aronia och Pumpkin Spice. Produkterna är bryggda enligt Saarelmas recept och de kommer att säljas under Kråkö Bryggeris varumärke.
– I framtiden kan vi kanske ordna provsmakningar där vi kan berätta mera om kombucha och om hur vi brygger den, säger Saarelma i ett pressmeddelande.
Kombucha och bryggeriets övriga produkter kommer att finnas till salu på Kråkö vid Båtbyggarvägen 5. Bryggeributiken håller öppet på torsdagar klockan 14-18 och fredag–lördag klockan 14-20.
Robert Hägg och Eva Saarelma räknar med att de första kombucha-dryckerna bryggda på Kråkö blir klara till försäljning i december.

ANDRA LÄSER