Gillar du country? Då får du snart ditt lystmäte

”Si nu til att du ryms med.” Ny musikförening lockar med countrykonsert och lokala artister.

Rolf Gustafsson och Carola Lindholm hoppas på mycket folk i Folkets Hus i Hammars den 12 november.
Helen Kurrihelen.kurri@ostnyland.fi
30.10.2022 11:27
I Borgå får musikvännerna ofta njuta av konserter. Det är jazz, det är visor, klassiskt, rock och blues, men konserter med countrymusik har det varit mera glest med. Nu blir det en ändring. 
Den nya föreningen Porvoo Music, sitt namn till trots också svenskspråkig, arrangerar en konsert den 12 november på Folkets Hus i Hammars med lokala countryband. Föreningens sekreterare Rolf Gustafsson berättar om artisterna som uppträder.
– Littlevalley Country Duo består av Liljendalskillarna Kettil Fredriksson och Kimmo Valkama, och Olle Granqvist från Sibbo uppträder med sitt band Joe´s.
Här får du ett smakprov på duon från Liljendal:
Det är inte enbart country som den relativt nygrundade föreningen satsar på. Carola Lindholm sitter också i styrelsen, och hon berättar att föreningen vill erbjuda konserter i alla slags genrer. 
I somras ordnade föreningen sin första lite större konsert på en pubterass nära torget, där spelades rockmusik från 70-talet. Men man är inte främmande för att erbjuda musikaliska upplevelser till människor i alla åldrar, även barnkonserter.
– Vi hoppas att under nästa år kunna ordna ett par större konserter och några lite mindre tillställningar. Det beror på hur föreningens ekonomi utvecklar sig, säger Carola Lindholm.
För närvarande har föreningen femton medlemmar, och i styrelsen sitter förutom Lindholm och Gustafsson även Dag Lindholm och Roger Ek, som är ordförande.
Det svåra för arrangörer av konserter är bristen på bra och förmånliga lokaler. För den här färska föreningen är till exempel Grand, Konstfabriken och Brankis alldeles för dyra, även om man också får en del bidrag till verksamheten.
Här kan du höra Olle Granqvist:
Men lördagen före fars dag är det alltså Hammars och country som gäller. Lokalerna i Folkets Hus är rymliga och det finns plats att dansa eller sitta ner och njuta, precis hur man själv vill. Kliffa & Klubi står för kvällens servering. Carola Lindholm och Rolf Gustafsson kommer med ett tips till alla som funderar på en present till pappa.
– Varför inte bjuda pappa på konsert, garanterat uppskattat. Biljetter kan man köpa från Luckan.

ANDRA LÄSER