Blir de flytande husen klara i tid till bostadsmässan? Nio hus ser ut att bli tre

Det var ingen som var direkt intresserad av att satsa 1,5 miljoner på ett stort flytande egnahemshus i Lovisa. För stort och för dyrt – nu tänker man om. Husen kan vara mindre och kanske till och med i ett plan, beroende på vad köparen vill ha. Men det börjar vara bråttom om ens några flytande hus ska stå klara till bostadsmässan.

Det finns nu två olika storleks flytande hus i Lovisaviken till salu. Bilderna i annonserna är samma, men nu kan köpare välja också ett mindre - och billigare - hus.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
06.09.2022 14:21
För en månad sedan kom de omtalade flytande husen i Lovisa till salu. För en och en halv miljon euro skulle man få ett sprillans nytt småhus i två våningar med 170 kvadratmeter bostadsyta, byggt på en flytande grund. Bastu i en skild byggnad, egen båtplats och soldäck, fem rum och en öppen planlösning inne. Och en förträfflig utsikt, förstås.
Men det var för stort och för dyrt för dagens köpare. Nu är flytande hus till salu från 815 000 euro och uppåt – med en mindre våningsyta.
– Ett stort hus blir dyrt, och om man inte behöver så mycket plats är man inte intresserad. Kunderna vill ha mindre hus och nu förhandlar vi med tre eventuella köpare om ett mindre flytande hus, säger fastighetsförmedlare Timo Partanen.

ANDRA LÄSER