Chefstränaren stolt över adepternas utveckling – både som simmare och som människor

För snart fem år sedan tog Kim Sandberg över som chefstränare för Borgå Simmare. Under det halva årtiondet har han hjälpt föreningen växa och bli konkurrenskraftig med nationella mått mätt samt fått se sina adepter – sig själv också – växa till allt bättre versioner av sig själva.

Kim Sandberg har fungerat som Borgå Simmares chefstränare i snart fem år.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
28.11.2022 07:07 UPPDATERAD 28.11.2022 09:58
Strax efter årsskiftet 2018 presenterade sig chansen att nappa på ett chefstränarjobb hos Borgå Simmare (BS-PU) för en trettioårig Kim Sandberg. Med en gedigen simkarriär på nationell toppnivå bakom sig och med några år av erfarenhet som tränare valde Sandberg att tacka ja. Ett beslut han inte ångrar.
Snart fem år senare kan man med facit i hand konstatera att Sandberg i högsta grad hjälpt den lilla föreningen växa och fungera med maximal kapacitet. Utövarmängderna har växt, speciellt bland 9–13-åringar och flera unga simmare har slagit igenom på nationell nivå.
Ett exempel är det gångna veckoslutets åldersklassmästerskap därifrån BS-PU:s kvintett med killar kammade hem hela fyra medaljer: Artem Shorokhov (P14) vann två silver och ett brons medan Konrad Bäckström (P13) glimrade till med en silvermedalj.

ANDRA LÄSER