Konsert på självständighetsdagen i Konstfabriken – gratisbiljetter delas ut

Borgå stad firar självständigheten med en konsert i Konstfabriken den 6 december klockan 14. Festligheterna är gratis men deltagandet begränsat, och den som vill gå på konsert kan hämta en biljett på servicekontoret Kompassen från den 31 oktober.

Borgå stad bjuder in till konsert på självständighetsdagen. Konserten är gratis, men det finns ett begränsat antal biljetter.
28.10.2022 12:22
Konserten i Konstfabriken räcker omkring en timme och Borgå Big Band med solisterna Maria Lund och Sami Saari står för underhållningen. Också den unga cellisten Saima Malmivaara från Borgå uppträder. Konsertens kapellmästare är Roope Löflund.
Stadens hälsning på konserten framförs av stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula. De ungas röst representeras av abiturienten Kiira Löppönen från Linnankosken lukio. Det blir också traditionell fanborg och intåg av Finlands flagga under ledning av Borgå Reservofficersklubb och Flaggsången. I foajén underhåller duon Milla och Venla som är elever vid Borgånejdens musikinstitut.
Efter konserten serveras kaka och kaffe i foajén till alla som varit på konserten.
Totalt 550 biljetter delas ut och man får högst fyra biljetter per person. Om det blir kvar biljetter kan man fråga efter dem i Konstfabriken en timme före konserten.

ANDRA LÄSER