Sibbo börjar med hälsovård på distans

Läkare och skötare i Sibbo tar snart emot också på distans med hjälp av en videoanslutning.

Videoträffen äger rum med hjälp av appen Microsoft Teams.
10.02.2021 06:30
Sibbo kommuns hälsovårdstjänster börjar erbjuda videoträffar som ett mottagningsalternativ. En del av läkar- och skötarmottagningarna kan ordnas som videoträffar förutsatt att patienten ger sitt bifall och ärendet kan skötas under en videomottagningstid.
Tekniskt äger träffarna rum med applikationen Microsoft Teams eller som telefonmottagningar. Tidsbeställningen sker på samma sätt som till en traditionell mottagning, och huruvida ärendet kan skötas på distans bedöms när man beställer tiden. Metoden förutsätter att patienten använder en mobiltelefon eller har en dator med mikrofon, kamera och internetanslutning.
– Jag uppmuntrar Sibbobor att ta mod till sig och testa distansmottagningen med hjälp av video. Om en fysisk kontakt inte behövs med tanke på patientens vård är det bättre att ordna mottagningen på distans, speciellt nu när vi kämpar med coronaepidemin. Patienterna sparar också på både tid och möda när de inte behöver ta sig hela vägen till hälsostationen. Videobilden ger mottagningen flera ytterligare element som saknas i ett telefonsamtal, säger öppenvårdens överläkare Anna Peitola i ett pressmeddelande.
På distansmottagningen behandlas enbart de ärenden som mottagningen har bokats för. För distansmottagningen uppbärs samma besöksavgift som för en vanlig mottagning.
Mera detaljerad information hittas på Sibbo kommuns webbsidor.

ANDRA LÄSER