Small Ships' Race bjöd publiken på olyckliga men spektakulära kapsejsningar - åskådarna på Österstjernan satt på första parkett

Flera missöden under Small Ships' Race i Lovisa påminner om vikten att reagera på vindarna. Men även erfarna skeppare kan överraskas.

Skären är en stabil båt men de överraskande vindarna fick den ändå att vurpa. Kalle Katiala och Fred Owren försöker få kapsejsade Carajillo på rätt köl. Österstjernan tappade focken.
20.07.2022 11:28 UPPDATERAD 21.07.2022 13:43
Tävlingledaren för Small Ships' Race, Svante Ahlroth, kunde efter lördagens seglingsfestival i Lovisa glädjas över att evenemanget trots negativa förväntningar lyckades engagera både båtfolket och publiken.
– Vädret i maj och juni var i år dåligt för båtfolket, vilket gjorde att flera seglare till och med tappade lusten att ens sjösätta sina båtar, säger Ahlroth. Mot de här förväntningarna blev Small Ships' Race en framgång.
– Det har varit en konstig båtsommar, men publiken strömmade till som tidigare år. En vecka före evenemanget vände det och vi fick plötsligt flera anmälningar till tävlingen.

ANDRA LÄSER