Trubadurtävling och välgörenhetskonsert på kommande i Kulturhuset Grand

Den 1 april tävlar musiker om titeln Borgås bästa trubadur. En knapp vecka senare, den 7 april arrangeras en välgörenhetskonsert för krigets offer i Ukraina.

Musikälskare har mycket att se fram emot på Kulturhuset Grand under de närmaste veckorna.
ÖN
28.03.2022 13:22 UPPDATERAD 28.03.2022 13:34
Trubadurtävlingen på Kulturhuset Grand är snart här igen. Det handlar om en konsert bestående av två set med paus emellan. Efter det får publiken och juryn rösta på sina favoriter.
Vinnaren kröns till Borgås Bästa Trubadur 2022 och belönas med en konsert på Grand. I tävlingsjuryn sitter Siri Widestam, Stefan Paavola och Kalle Katz. Klaus Suhonen fungerar som kvällens konferencier.
Torsdag den 7 april ordnar Kulturhuset Grand en välgörenhetskonsert som går ut på att man tillsammans med lokala artister samlar in pengar för Ukrainas nödställda.
– Evenemanget organiserades på väldigt kort tid. Det var Albert Häggblom som först kom med idén som vi entusiastiskt tog emot. Intresset bland lokala företag och artister har varit stort, säger Anne Johansson Padilla, tf verksamhetsledare på Kulturhuset Grand.
Biljetter till Borgås Bästa Trubadur 2022 kostar 10 euro och kan köpas på Kulturhuset Grand, vardagar klockan 10-17. Biljetter till En kväll för Ukraina kostar 20 euro. Biljettintäkterna går oavkortade till Ukraina via Röda Korsets katastroffond.

De här tävlar om titeln Borgås Bästa Trubadur 2022

Lainamiehet -duo.
Danne Österlund.
This woman.
Doc & Diamond Hands.
Anssi Kamula.
Kim o Tom.
General Man.
Du o Joonas.

Artisterna som deltar i En kväll för Ukraina

Sarina Kettunen.
Anna & Klaus.
Daniel Sanz.
Frans.
Mirella Pendolin.
Stefan Paavola & Pete Kinnunen.
Jessica Karlsson.
East Newland Trio (Kalle Katz, Jani Snellman & Thomas Törnroos).
Konferencier: Albert Häggblom.

ANDRA LÄSER