Från en liten barnteaterförening till en passionerad gränsöverskridande kulturinstitution – det här är Lilla Villan

Ja, för tio år sedan var det inte många som visste vad Lilla Villan var för något. I dag är det en etablerad kulturinstitution med ungefär 70 evenemang per år. Nästa år blir det dessutom jubileumsår med tio år av verksamhet i det gröna, gammaldagscharmiga huset i Nickby.

Producent Laura Karén, verksamhetsledare Petri Pöyhönen och producent Sofia Aminoff uppskattar att jobba i ett levande kulturhus med ett brett publikarbete.
Fredrika Lindellfredrika.lindell@ostnyland.fi
20.11.2022 10:33
Då man kliver in genom de knarrande dörrarna på Lilla Villan lockas man att kliva uppför trapporna till vänster om ingången. Det skyltas om en utställning och hela trappuppgången är målad i himmelsblått.
– Tyvärr är den utställningen på turné just nu, men den återkommer till våren, berättar producent Sofia Aminoff.
Utställningen, Sväva på moln, är ett gott exempel på vad som utmärker Lilla Villan som ett kulturhus. Till skillnad från många andra kulturhus så köper nämligen inte Lilla Villan in utställningar eller pjäser. Man skapar allt själv. Sväva på moln är en multisensorisk utställning som syns, hörs och känns med både tredimensionella moln som man kan krama och med informativa inslag.