Sibbo blir av med glassproduktionen

Unilever planerar att lägga ner sin produktion av glass vid fabriken i Sibbo. Företaget inleder samarbetsförhandlingar med 64 anställda.

Unilever flyttar sin glassproduktion från Sibbo.

Genom att flytta glassproduktionen från Sibbo strävar Unilever enligt sitt pressmeddelande efter att bättre svara mot konsumenternas behov. I bakgrunden ligger också produktionsmässiga och ekonomiska skäl.

Unilever köpte Ingmans glassproduktion 2011 och har sedan dess producerat glass vid fabriken i Sibbo. Unilever uppger sig ha byggt upp en stark position på glassmarknaden i Finland. Märken som Magnum och Ben & Jerry's har vid sidan av egna märken också hört till företagets utbud.

Produktionen i Sibbo har ändå minskat betydligt, med omkring 50 procent sedan 2016. Det beror på den skärpta konkurrensen på glassmarknaden och på ett förändrat köpbeteende hos konsumenterna, skriver Unilever i ett pressmeddelande.

Produktionen från Sibbo ska flyttas till exempel till Sverige och effektivare produktionsutrymmen som kan användas på ett mångsidigare sätt. Målet uppger Unilever är att förstärka företagets glassportfölj.

Nedläggningen av glassproduktionen berör 64 anställda och Unilever inleder samarbetsförhandlingar vid fabriken i Sibbo.