Gun-Britt söker ny bostad – igen

Hyresavtalet för alla invånare i de 52 bostäderna i de så kallade seniorhusen i hörnet av Wittenbergsgatan och Vårbergavägen sägs upp. Den nya detaljplanen för området har fastställts och i och med det kan de gamla byggnaderna rivas och ersätts av nya som bättre svarar mot dagens krav.

Både Gun-Britt Sjöblom, hunden Murry och Markku Koskelainen hade trott att de skulle kunna bo kvar i seniorhusen på Wittenbergsgatan länge än.
09.09.2021 10:00 UPPDATERAD 09.09.2021 10:36
Gun-Britt Sjöblom och hunden Murry ska flytta – igen. För drygt ett år sedan revs radhuset i Ebbo där Sjöblom bott i 21 år och då fick hon en ny bostad på Wittenbergsgatan. Glädjen blev ändå kortvarig – nu väntar en uppsägning och nästa sommar ska alla invånarna ha lämnat sina bostäder.
– Jag har nu hunnit bo ett år och fem månader här. Det hade stått i tidningen att här ska byggas nytt, men att det skulle gå så snabbt visste jag inte, säger hon.
Gun-Britt Sjöblom kommer inte att sakna själva bostaden – en 28 kvadratmeter stor enrummare. Den ligger nära service, men för Gun-Britt har det inte haft så stor betydelse eftersom hon fått mat och mediciner hemkörda i coronatider.

ANDRA LÄSER