FCFJ:s spelare kan få chansen att pröva vingarna på liganivå

FCFJ:s damer inleder sin säsong i Damtvåan under veckoslutet. Nytt för säsongen är ett samarbete med ligalaget NJS – ett ytterligare steg i rätt riktning i Borgåföreningens satsning på dam- och flickfotbollen.

Telma Kouva och de övriga FCFJ-spelarna spelar säsongspremiär i Damtvåan på lördag.
05.05.2022 06:15
FC Futura Juniorits (FCFJ) damlag inleder en ny säsong på landets tredjehögsta nivå på lördag borta mot PEPO i Villmanstrand. Förväntningarna är högt skruvade efter den fantastiska förra säsongen då FCFJ till och med kämpade om en plats i Damettan. Samtidigt kommer säsongen att handla mycket om att köra in nya, unga spelare som tar steget upp till representationslaget från B-juniorerna.
– Förväntningarna är höga efter fjolåret, men vi måste ta i beaktning att vi lyfter sex-sju tjejer från juniorsidan och att de spelar i två olika serier, säger damlagets chefstränare och FCFJ:s utvecklingschef för dam- och flickfotbollen, Paulo Pimentel.
– Lagets stomme är mycket liknande som den varit tidigare. Vi har ett snabbt, hungrigt och säkert intressant lag, berättar den brasilianska tränaren.