1 352 namn för Ebbo åldringshem

UPPVAKTNING. En skrivelse och de samlade 1 352 namnen överlåts av Kerstin Elshawadfi, Carola Vento och Karl-Johan Hjelm. Mikaela Nylander är en av mottagarna. Bild: Stina Jäderholm

– Det enda som saknas i Ebbo är ett sprinklersystem. Däremot finns det rejäla branddörrar och rummen är alldeles tillräckligt stora.

Carola Vento hör dem som står bakom namninsamlingen för att behålla åldringshemmet i Ebbo. Hennes egen mamma mår så bra i Ebbo där hon kan umgås med andra i samma ålder och där hon kan gå i korridorerna utan att tappa bort sig. Hon är trygg och nöjd, något som Vento tycker kunde förunnas många fler av Borgå stads äldre invånare.

– Det är så många som är ensamma, som är rädda och utsatta och mår dåligt både psykiskt och fysiskt i sina hem. Är de inte värda en bättre ålderdom?

– Samtidigt ska vi minnas att det kommer att finnas betydligt fler äldre i Borgå efter tio år. Nu borde vi inte göra oss av med en fungerande enhet.

Namninsamlingen för att bevara hemmet i Ebbo och att inte dra in avdelningen Apollo har på kort tid samlat 1 352 underteckningar.

På onsdagseftermiddagen uppvaktades gruppordförandena i Borgåfullmäktige med namnlistan. Alla ordförande var på plats i stadshuset.