Matchresultatet får stå kvar – disciplinnämnden nekade Akilles på grund av ett formfel

Lördagens resultat i semifinalen mellan Akilles och Narukerä får gälla fortfarande.

Akilles får nöja sig med lördagens resultat.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
28.02.2023 13:07 UPPDATERAD 28.02.2023 13:08
Bandyförbundet har kommit med sitt beslut om protesten som Akilles lämnade in efter det andra semifinalmötet mot Narukerä på lördagen.
Matchen avgjordes då Narukerä under stopptid tilldömdes straff. Akilles hävdade att straffen var feldömd och krävde att resultatet skulle ogiltigförklaras.
Nu på tisdag kom beskedet att bandyförbundets disciplinnämnd inte tänker ta ställning till kravet att ogiltigförklara matchen på grund av ett formfel i Akilles ansökan. Resultatet får alltså stå kvar.
– Så mycket gav de efter att Narukeräs spelare får en varning för osportsligt beteende då han låtsades bli skadad, men det betyder egentligen inget för oss, annat än att vi får tillbaka summan som vi betalade för granskningen. Lagkaptenen Rolf Larssons röda kort lär också bli i kraft eftersom det är en skild sak, säger en besviken Niklas Skog, föreningen Akilles bandys viceordförande.
Formfelet går ut på att Akilles inte var ute i tid med sin protest.
– I reglerna står det att man måste ge kännedom om att man tänker lämna in en protest till domaren senast 30 minuter efter matchens slut. Det hade Akilles inte gjort, säger Bandyförbundets ordförande Tobias Karlsson.
Läs hela beslutet här (på finska).

ANDRA LÄSER