Orienteringsförbundet hittade rätt: Mikko Reitti är årets orienteringsaktiva

OK Trians verksamhetsledare Mikko Reitti har fått erkänsla av Finlands orienteringsförbund. Reitti premierades som årets orienteringsaktiva.

RÖRD. Finlands orienteringsförbund utsåg OK Trians verksamhetsledare Mikko Reitti till årets orienteringsaktiva.
19.02.2020 12:25
Mikko Reitti mottog utmärkelsen i samband med ett nationellt orienteringsseminarium som ordnades i Pajulahti i februari. I prismotiveringen lyfte orienteringsförbundets vd Mika Ilomäki Reittis helhjärtade engagemang i orienteringssporten.
OK Trians verksamhetsledare fick bland annat beröm för att ha gett grenen ett lyft genom sitt eget, mångsidiga agerade på orienteringsfronten.
– Mikko har jobbat brett och länge för orienteringsportens bästa. Vi orienterare är vana vid att höra hans röst som stämningsskapande speaker på tävlingsplatserna, och det gäller både nationella tävlingar och eliten, Huippuliiga, samt skärmveckorna, världscupen och Jukolakavlen, säger Ilomäki i ett pressmeddelande.
I motiveringen konstateras också att Mikko Reitti haft ett aktivt grepp också när det gäller att utveckla stafettkulturen inom grenen: Viestiliiga har gjort comeback tack vare honom och gett orienteringssporten välkommen mediesynlighet.
I det här skedet har OK Trians verksamhetsledare siktet ställt på den kommande orienteringssäsongen. Utvecklingsarbetet orienteringen till fromma fortsätter år 2020.
– Som speaker strävar jag efter att uppmärksamma alla som deltar i ett orienteringsevenemang, och också i fortsättningen vill jag arbeta på ett inspirerande och uppmuntrande sätt, säger Mikko Reitti.
Orienteringsförbundet premierade sammanlagt femton grenaktiva, bland dem Tampereen Pyrintös Venla Niemi som utsågs till årets orienterare.

ANDRA LÄSER