Siwa i Borgå och Lovisa blir K-butiker

Sedan i maj har processen att göra om landets Siwa- och Valintatalo-affärer till K-market varit i gång.

NYTT UTSEENDE. Före årsskiftet kommer drygt 200 Siwa- och Valintatalo-affärer omvandlas till K-market. Siwa-affärerna i Lovisa och Borgå kommer göras om inom en snar framtid.
19.08.2016 10:41 UPPDATERAD 19.08.2016 10:43
Kesko som köpte upp Suomen Lähikauppa tidigare i våras har publicerat en lista med de över 200 affärer som ska omvandlas före årsskiftet. I dessa ingår Siwa på Smedsvägen i Lovisa och på Alexandersgatan i Borgå som kommer få nytt utseende inom kort.
Siwa i Valkom har man beslutat att lägga ner.
– Det kan vara många orsaker som gör att butiker läggs ner. Det kan vara att hyresavtalet tar slut, att fastigheten är i dåligt skick eller att försäljningen helt enkelt inte räcker, säger Antti Palomäki, Keskos regionchef för södra Finland.
Dock har fortfarande inga besked getts vad som händer med Valintatalo-affären som ligger på Linnankoskigatan i Borgå. Butiken ligger endast ett kvarter i från K-market Marski på Mannerheimgatan.
– Beslut kring de resterande butikerna som görs om först nästa år kommer tas i november. Vi har begränsade resurser att omvandla butikerna, därför görs det stegvis, säger Palomäki.
För kunderna innebär förändringen av butikerna att priserna kan sänkas med till och med 20 procent.
Omvandlingen av Siwa- och Valintatalo-butikerna beräknas vara klar i april 2017.

ANDRA LÄSER