Mycket kärlek i aktuella konstutställningar i Borgå

Ny månad betyder nya utställningar i Konsthallen och Gamla Kaplansgården. 

I Konsthallen i Borgå visas utställningen De vackra och djärva med verk av Reima Hirvonen, Arto Korhonen och Magnus Strandberg. Det här verket är Reima Hirvonens ”Medicine”.
31.10.2022 15:59
I Borgå konsthall i Konstfabriken visas fram till den 20 november en grupputställning med Reima Hirvonen, Arto Korhonen och Magnus Strandberg. Trion hämtar inspiration i det personliga och skapar en utställning som gör en djupdykning i bland annat livets gång, avskildhet, lust, identiteter, minnet, (homo)sexualitet och utanförskap. På utställningen De vackra och de djärva visas installationer, textiler, akvareller och videon.
I Galleri Fikkan i Konstfabriken visas Tuija Teiskas installation. Den utställningen är öppen fram till den 13 november.
I Gamla kaplansgården har Annika Bergvik-Forsander utställningen Love & Devotion, här är två verk ur serien "Fragments /ALovers Discourse". 
I Gamla Kaplansgården i Gamla stan visas utställningen Love & Devotion. Konstnären Annika Bergvik-Forsander visar en samling nya verk från år 2021–2022 som alla relaterar till kärlek, erotik och livskraft. Merparten av bilderna är olika typer av collage på duk. Utställningen är öppen fram till den 20 november.
Bergvik-Forsander är en bildkonstnär som främst arbetar med måleri, teckning, collage och textila broderier. Hon har hållit ett 40-tal separata utställningar och har deltagit i ett stort antal grupputställningar över hela Finland och även utomlands.
Annika Bergvik-Forsanders verk The Beloved.

ANDRA LÄSER