”De har tränat hårt för att bli så duktiga”

De gångna dryga två åren har varit en stor utmaning för idrottande juniorer och deras föreningar då coronapandemin skakat om verksamheten gång på gång med diverse restriktioner. Många har tagit smällar i pandemins skugga – men så finns också de som briljerat trots motgångarna. Som Akilles 2009-födda handbollsflickor.

Akilles 2009-födda flickor vann föreningens första FM-guld på flicksidan. ”De har tränat hårt för att bli så duktiga”, säger chefstränaren Ric Liljendal.
26.04.2022 12:18 UPPDATERAD 26.04.2022 12:19
Stängda idrottshallar, träningar utomhus i vårt inte alltid så vackra väder, grenträning utan fysiskt kontakt och många, många andra säkerhetsanvisningar att hålla reda på. Coronapandemin har gjort junioridrottarnas liv svårt under de senaste dryga två åren. Många har lagt av med sina hobbyer för gott, många pausade sin idrottsliga vardag.
Och så finns de vars låga bara fortsatte brinna trots motgångarna. Ett exempel på detta hittas i Akilles handbollssektion, där en viss åldersklass skrev ett stycke historia under den gångna säsongen.
Akilles 2009-födda flickor lyckades nämligen bärga hem seriesegern på den högsta nivån i Finland som första Akilles flicklag någonsin. Tidigare har Akilles flicklag lyckats vinna distriktsserier som spelats utan tuffa västnyländska lag, men aldrig en serie med FM-status.