Bandyligan kör i gång: Veiterä är det nya Akilles?

En del nya vindar blåser på toppen av Bandyfinland – men guldfavoriten är den samma gamla. Akilles bygger däremot nytt efter sina gyllene år och i vanlig stil ställer det varma höstvädret till det för lagen i södra Finland. Östnyland går igenom det du behöver veta inför Bandyligasäsongen 2022–2023.

21-åriga, redan erfarna ligaspelaren Akseli Laakkonen är en spelare att hålla koll på i Akilles årsmodell 2022.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
11.11.2022 06:24
Tolv raka finaler i ligan och  i cupen berättar det mesta om hur bra och konsistent Villmanstrandföreningen Veiterä riktigt är. Visserligen fick Veiterä öknamnet som ”den eviga tvåan” på grund av Akilles fenomenala segertåg under de senaste åren. Men i fjol bröt Veiterä den onda trenden genom att kamma hem såväl cupen som ligatiteln.
Chefstränare Tero Nieminen har lyckats upprätthålla den starka kultur som funnits redan länge och mycket talar för att Veiterä går långt den här säsongen också.
För att riktigt rått dela upp ligan i skikt så består den av Veiterä, dess fyra främsta utmanare och fyra lag som utmanar utmanarna. Då man kritar upp ett ligatips ser utmanarkvartetten ut så här: Kampparit, Narukerä, JPS, Akilles. HIFK, Botnia, WP 35 och OLS bildar sedan utmanargruppen.