Grattis till vår systertidning! VN är bästa lokaltidningen — får priset för mångsidig nyhetsbevakning och aktuella samtalsämnen

Tidningen Västra Nyland är årets bästa lokaltidningen i klassen för medier som utkommer minst två gånger i veckan. Det är Nyhetsmediernas förbund som har valt VN till etta för att den mångsidigt behandlar olika ämnen, ger information och lyfter fram aktuella samtalsämnen. 

Västra Nyland har valts till Årets bästa lokalmedia för sin tydliga helhet som behandlar ett brett spektrum av ämnen.
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
11.11.2022 09:24
Enligt Nyhetsmediernas förbund lockar Västra Nylands visuella utseende människor att läsa tidningen. Den har mångsidiga och högklassiga bilder som framställer människor, platser och intressanta detaljer. Också webbtidningen västranyland.fi är en mycket stilig och balanserad helhet både visuellt och strukturellt sett.
– Jag är glad och stolt över hela gänget. Priset är ett bevis på att den lokaljournalistik vi gör uppskattas och håller hög klass, säger VN:s chefredaktör Marina Holmberg.
Andra pris i serien går till Raahen Seutu, vars artiklar är mångsidiga och språket är flytande och genremedvetet. På tredje plats kommer mångsidiga Nokian Uutiset som har ett utmärkt journalistiskt innehåll. Bland de fem bästa fanns också tidningen Syd-Österbotten.
Västra Nyland, som publiceras av KSF Media, utkommer i Nyland i Raseborg, Hangö, Ingå och Sjundeå.
Totalt 70 tidningar deltog i tävlingen Årets lokalmedia.

ANDRA LÄSER