Nu finns stöd för barnfamiljer på ett ställe

Det är svårt att få hjälp om man är ung och mår psykiskt dåligt eller har problem med att passa in i sin omgivning. Det är lätt att tappa bort sig i systemet och köerna är långa. Nu samlar ett nygrundat företag experter på barn och unga under samma tak.

Socialarbetare Sari Lilius, psykolog Heidi Mielonen, psykoterapeut Vivi-Anne Nyman och psykoterapeut Monika Kauppila är fyra av medarbetarna i Maripam. Tanken är att kunna erbjuda det hjälp en specifik familj behöver snabbt och effektivt.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
03.09.2022 10:28
Köerna till psykiatriska tjänster för barn och unga är alldeles för långa. Barnfamiljer kan också få vänta länge för att få en tid hos en familjerådgivare om vardagen kör ihop sig. Nygrundade företaget Maripam ska råda bot på detta – företaget erbjuder sociala tjänster och hälsovårdstjänster.
Där finns ett brett kunnande. Företaget har knutit till sig psykologer, socialarbetare och terapeuter som alla specialiserat sig på barn och unga.
– Det ska vara möjligt för familjer att få hjälp på ett enda ställe, även om man inte vet exakt vilket problemet är. Hit kan man komma om man diffust känner att vardagen är tung eller svår, men inte kan sätta fingret på vad det beror på. Vi kan styra klienten till den av oss som bäst kan hjälpa, säger psykolog Marie Sund

ANDRA LÄSER