Friska över 55-åringar vaccineras i Borgå

Borgåbor födda åren 1957–1966 som inte hör till någon riskgrupp har kunnat få coronavaccin sedan förra torsdagen. På onsdag blir det dags för personer födda mellan 1962 och 1966.

För tidsbeställning via den elektroniska tjänsten behövs bankkoder eller mobilcertifikat.
ÖN
20.04.2021 14:15
Borgå stad meddelade tidigare att friska över 60-åringar vaccineras, alltså Borgåbor födda åren 1957–1961. Nya tider för den här gruppen öppnas varje vecka, i det här skedet avvänds Pfizer-Biontechs vaccin.
– Inom HUS har man inlett vaccinationer av friska över 60-åriga, och det gör vi också i Borgå. När vi öppnar vaccinationstider för en ny åldersgrupp ser vi hela tiden till att det också finns gott om lediga vaccinationstider för riskgrupper och andra åldersgrupper, säger social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen i ett pressmeddelande.
På tisdagen kom ytterligare ett besked: Också friska över 55-åringar kan boka vaccintid, vilket innebär personer födda åren 1962 till 1966. Coronavaccinationerna ges från och med torsdagen den 22 april.
Tidsbeställningen för åldersgruppen öppnas onsdagen den 21 april klockan 11. Vaccinationstider finns till en början på torsdag, fredag och måndag, och nya tider för den här gruppen öppnas varje vecka. Vaccinationstider finns också kvällstid. Vaccinet är i det här skedet Pfizer Biontech.
­– Vaccinationstider finns också hela tiden för de ålders- och riskgrupper som påbörjats tidigare. Vi uppmuntrar i synnerhet de över 70-åringar som inte ännu vaccinerats att söka sig till vaccinationen, cirka 10 procent av dem har inte ännu vaccinerats, säger utvecklingsdirektör Katja Blomberg i ett pressmeddelande från staden.
De under 65-åriga i riskgrupper som hann få Astra Zenecas vaccin får enligt THL:s linje Pfizer Biontechs vaccin som boostervaccin. Man får ett textmeddelande om ändringen.
Staden rekommenderar den elektroniska tidsbokningen på www.coronavaccinbokning.fi men det är också möjligt att få en vaccintid per telefon på numret 040 145 5000. Vaccinationerna ges i Konstfabriken, Västra Alexandersgatan 1.
Mera information på Borgå stads nätsida.