Färgsprakande konst i mars månads utställningar

Nya utställningar har öppnat i Borgå Konsthall, Galleri Hörnan och Galleri Gamla Kaplansgården. Utställningarna är öppna under mars månad.

08.03.2023 16:32
Petteri Cederberg, Equibilirium, Borgå Konsthall. Balans skapas, när de motsatta krafterna är lika värda. Oavsett det inre och yttre kaoset så finner helheten alltid en form av balans. Den här tröstande tanken har varit Petteri Cederbergs utgångspunkt med hans kommande utställning. I utställningen visas en stop-motion animation som baserar sig på Cederbergs teckningar och en serie serigrafier.
Inka Hannula och Teemu Raudaskoski, Drömpajazzo, Galleri Gamla Kaplansgården. Duon som arbetar med målningar och mångkonstnärliga projekt har skapat gemensamma verk sedan 2020. De målar samtidigt på samma underlag och för verket vidare utgående från de impulser som den andras penseldrag ger. De färggranna målningarna är samtidigt abstrakta och föreställande.
Minja Karoliina Laakso, Månskenets kallelse, Galleri Hörnan. Laakso behandlar konstnärens intresse för myter, kvinnlighet, animalism, månfaser, samt hur dessa ämnen sammansluts, och hur det skapar viljan att skapa ägna mytiska berättelser.

ANDRA LÄSER