Två markbränder på Emsalö

14.30 på onsdagseftermiddagen larmades räddningsverket till en medelstor markbrand på Emsalö i Borgå. Det var redan andra gången under samma dag de fick rycka ut åt Emsalöhållet.

Östra Nyland har plågats av en hel del markbränder den här veckan.
Östnyland
07.09.2022 16:05
Över tio enheter från räddningsverket ryckte på eftermiddagen ut till brandplatsen som låg nära havet mellan Boviksbottnen och Utterträsket i den södra delen av Emsalö. Branden uppges ha spridit sig till ett ungefär 400 kvadratmeter stort område.
Strax före klockan 16 kunde jourhavande brandmästare Björn Westermark berätta att branden i praktiken var släckt men att en enhet från en avtalsbrandkår fortsätter väta ner området.
Det finns misstankar om att branden fått sin början från en grill.
Lite tidigare på eftermiddagen fick räddningsverket rycka ut till Majholmen som ligger strax utanför norra Emsalö. Där brann en markyta på omkring 150 kvadratmeter och i det här fallet misstänker man att branden startat från en lägereld.
Ingen människa kom till skada i markbränderna.
Den torra marken har orsakat flera markbränder i regionen under de senaste dagarna och varning för skogsbrand råder i hela Nyland. Westermark uppmanar alla att vara ytterst försiktiga med hur de handskas med eld.
– Sedan söndagen har vi haft omåttligt många markbränder i regionen.

ANDRA LÄSER