Ny morgonbuss mellan Lovisa och Helsingfors

Att åka buss till huvudstaden har inte alltid varit det lättaste för Lovisabor. En ny morgontur ska bättra på situationen.

Lovisa har haft knapert med bussturer, med den nya rutten blir situationen lite bättre.
ÖN
20.08.2021 15:08 UPPDATERAD 20.08.2021 15:32
Pendlare får en ny busstur mellan Lovisa och Helsingfors, meddelar Lovisa stad i ett pressmeddelande. Det är Liikenne Vuorela som kör den nya bussturen, med start från måndag (23.8).
Bussen startar i Fredrikshamn klockan 06.15 och plockar därefter upp passagerare i Lovisa, med avgång 07.15. Bussen kör förbi anslutningen i Gammelby cirka 7.30, varefter den åker via Borgå till Helsingfors, dit den anländer klockan 09.05.
– Vi fick förfrågningar om en morgontur till Helsingfors. Särskilt studerandena i Lovisa verkade vara oroade över hur de kommer till sina läroanstalter. Vi ska utöka utbudet också åt det andra hållet, bussen åker tillbaka till Fredrikshamn från Helsingfors klockan 10.30, säger Asta Vuorela, vd på Liikenne Vuorela, i pressmeddelandet.
LÄS MERA: Busstrubbel sätter käppar i hjulet för andra stadiets studerande i Lovisa .
Kirsi Kinnunen, direktör för centralen för bildning och välfärd i Lovisa, uppger att bussturen är efterlängtad.
– Att utöka utbudet av bussturer möjliggör att studerandena kan åka mellan skolan och hemmet, men också att man kan göra fritidsresor och uträtta andra ärenden. Vi får hoppas att man genast från början använder den här snabbussen flitigt.