Bidragsgivare drar ut på charmturné i Östnyland – bli inspirerad och få tips om hur man ansöker

Svenska Kulturfondens novemberrunda för bidrag och stipendier som kan sökas av privatpersoner, arbetsgrupper och samfund står bakom dörren. Nu bjuds det på tips om hur ansökan kan finslipas.

BIDRAGSTAGARE. Musikern Kirsi Ojala – här på mungiga – och hennes Rävsson Company klarade ansökningsdjungeln och fick 60 000 euro från Svenska kulturfonden för projektet berättarrazzia.
23.10.2018 19:05
I Östnyland ordnar det tre infokvällar där Svenska Kulturfonden i samarbete med fyra samarbetspartner står till tjänst med inspiration och information om finansiering för föreningar, kultur- och konstutövare och anställda inom utbildning och vid bibliotek. Tanken är att privatpersoner, arbetsgrupper och samfund, som har för avsikt att ansöka om fondbidrag och stipendier, får goda råd om hur ansökan kan formuleras.
Infokvällarna ordnas i samarbete med Aktiastiftelsen i Sibbo, Centret för konstfrämjande (Taike), utvecklingsföreningen SILMU och Svenska folkskolans vänner och vid träffarna i Borgå, Lovisa och Sibbo finns representanter från de olika intressegrupperna på plats.
Först ut tisdagen den 30 oktober klockan 18 är Borgå och Kulturhuset Grand. Svenska Kulturfondens vd Sören Lillkung och ombudsman Matts Blomqvist, koordinator Viveka Åberg från SFV, rektor för SFV:s studiecentral Sixten Sandström, SILMU:s verksamhetsledare Gina Forsström och Kirsi Väkiparta, specialsakkunnig på Taike står för de goda råden i Borgå.
Redan följande dag, onsdagen den 31 oktober klockan 17–19 står Lovisa och Lovisa gymnasium i turen. På plats är Kulturfondens vd Sören Lillkung och ombudsman Matts Blomqvist samt verksamhetsledare Gina Forsström från SILMU.
Sist ut på den östnyländska turnén är Sibbo där infokvällen ordnas torsdagen den 1 november klockan 18–20 på Söderkulla bibliotek. Kulturfondens ombudsman Matts Blomqvist, verksamhetsledare Gina Forsström från SILMU och ombudsman Monika Tillander från Aktiastiftelsen i Sibbo medverkar.
Det krävs ingen anmälan för att delta i träffarna och arrangörerna bjuder på något att äta och dricka.
För att få veta mera om Svenska kulturfondens stipendier och bidrag, samt för att göra en ansökan, gå in på www.kulturfonden.fi. ÖN