Vilket företag är bäst i Nyland?

Vilket företag koras till Nylands bästa 2017? Beslutet kan påverkas av konsumenterna som får komma med förslag fram till den 15 september.

Det är Nylands förbund som ordnar tävlingen och pris delas ut i tre kategorier – ett produktionsföretag, ett företag inom handels- eller servicebranschen och ett uppstartsföretag belönas. Förslagen kan komma av kunder eller organisationer som är nöjda med företagets service eller produkter. Företagaren kan också kandidera själv.

Målet med utmärkelsen är att ge erkänsla för föredömlig företagsverksamhet, öka uppskattningen för entreprenörskap och uppmuntra till att grunda uppstartsföretag. I sitt val betonar juryn affärsidéns särart, en behärskad och lönsam tillväxt samt företagets påverkan på sysselsättningen samt på utbudet av produkter och tjänster.

– Genom att belöna tre olika slags företag vill vi lyfta fram hur mångsidig företagsverksamhet vi har i Nyland, förklarar näringschef Lauri Kuukasjärvi.

Juryn består av representanter för Nylands förbund, NTM-centralen, regionala företagarorganisationer samt Helsingforsregionens handelskammare. Utnämningarna offentliggörs vid Nylands Landskapsparlament i november.

Mera information och förslagsblanketten finns på adressen: www.uudenmaanliitto.fi/aretsforetag.

ANDRA LÄSER