Vattenrör sprack – Hornhattulabor utan vatten

Borgå vatten uppger att problemen till största delen borde vara åtgärdade efter att en vattenledning sprack på fredagsmorgonen.

ÖN
01.02.2019 07:39 UPPDATERAD 01.02.2019 09:49
Ett sprucket vattenrör gav upphov till ett antal hushåll utan tillgång till vatten på fredagsmorgonen.
Arbetsledare Peter Ekstam från Borgå vatten uppger på fredagsmorgonen att läckan uppstod omkring klockan 04. Lite efter klockan 07 höll man på att stänga läckan, vilket skulle ge tillräckligt med tryck i ledningarna för att situationen ska normaliseras.
– Det är en ganska stor läcka, så stor att trycket inte räcker. Det är väl ålderdom som är orsaken. Jag vet inte exakt hur många som påverkas, men vårt program hittade 600 telefonnummer som fick sms om problemet. Inom en timme ska det vara åtgärdat (ungefär klockan 8.40, men tiden är inte exakt reds. anm.), säger Ekstam lite efter klockan 7 på morgonen.
Läckan ligger på området Hornhattula-Johannisberg.
– Den var tillräckligt stor för att vara lätt at hitta.
Senare på förmiddagen kom meddelandet att vattendistributionen är återställd på nästan på hela området, och att vattenledningen repareras under dagen.
Borgå vatten påpekar att det kan förekomma kan störningar i vattenkvaliteten (rostigt och grumligt vatten, luft i vattenledningen) under några dygns tid i närliggande områden. Kunderna ombeds vid sin vattenanvändning beakta möjliga kvalitetstörningar och låta vattnet rinna en stund tills det är klart.
Artikeln är uppdaterad: problemen är åtgärdade.

ANDRA LÄSER