Sportlovsprogrammet i Sibbo

Idrottstjänsterna i Sibbo ordnar program för alla Sibbobor under sportlovet som börjar den 22 februari.

GRATIS TURER. I ishallen i Sibbo är några turer gratis under sportlovet. Ibland åker man med klubba, ibland utan.
För den som gillar att simma är turerna gratis från måndag till torsdag mellan klockan 13 och 14.30. Men det gäller att anmäla sig och de tjugo första får plats. Anmälningar görs via nätet på adressen www.sipoo.fi/fi/palvelut/liikunta. Platsen är Ingmans simbassäng Solbacka vid Massbyvägen 101 i Söderkulla. En simövervakare finns på plats men den som inte kan simma bör ha en vuxen simkunnig med sig.
En simskola för dem som kan simma minst 25 meter på mage arrangeras den 22–25 februari i Ingmans bassäng i Solbacka. Simskolan pågår klockan 11–12 och deltagaravgiften är 25 euro. Barnen som deltar ska vara födda 2011 eller tidigare. De tio första får plats och anmälningarna ska göras via nätet, www.sipoo.fi/fi/palvelut/liikunta-
Det är också möjligt att anmäla sig per telefon till bägge grupperna via idrottskansliet, telefon 09–2353 7011 eller 09–2353 7005.
I allaktivitetshallen finns det också några avgiftsfria turer under sportlovet. De som nyttjar dem ska ha egna redskap med och sportskor som är lämpade att använda inomhus.
Under gratisturerna är tanken att var och en motionerar på eget initiativ, turerna har ingen organiserad övervakning och de gäller inte i för gymmet. De avgiftsfria turerna erbjuds från måndag till fredag klockan 8–10 och från måndag till torsdag klockan 15–16.
Allmänheten kan också åka skridsko i ishallen under sportlovet. Vissa turer åker man med klubba och andra utan. Var och en som deltar bör använda hjälm. På vardagarna börjar tiderna klockan 12 och slutar 14.30 eller klockan 17. På idrottskansliet får du närmare information om vilken tur som gäller för dig som åker med klubba och under vilka klockslag isen putsas.

ANDRA LÄSER