Medaljer för Borgåidrottare i taekwondo

Borgålaget Kamp Sport-fighters Taekwondo deltog nyligen i Espoo Taekwondo Open. Tävlingarna var överraskande stora med deltagare från fyra länder, 41 lag och totalt 426 deltagare.

Hela teamet som var med i tävlingarna i Esbo.
19.04.2023 14:03 UPPDATERAD 21.04.2023 11:10
Fem tävlande från Borgå deltog i poomsae-tävling. Alexander Andersson tävlade i junior pojkserien, och fick under tävlingsdagen sin bästa personliga prestation hittills. På mattan såg vi riktigt eleganta och balanserade prestationer och Alexander var nöjd med sina egna prestationer.
Efter lunch var det dags för ett gäng överlappande serier för vår klubbs poomsaetävlande. Det var par, trippel och singlar. 
Erica Starck och Susa Jussila deltog i serieparen, övre, och fick guld för sina fina prestationer.
Helmi Levälampi, Erica Starck och Susa Jussila tog återigen guld i gruppen/entusiaster-serien.
I par, klassen under 17 år, tog Alexander Andersson och Veera Lampinen silver, men även guldmedaljen var väldigt nära denna gång med mycket liten marginal.I singeln tog Helmi Levälampi guldet med en överlägsen poängskillnad över övriga. Helmi var enligt egen uppfattning inte på det bästa humöret, men lyckades ändå prestera bra.
Även Susa Jussila och Erica Starck deltog i den individuella serien, blå/dam. Bra prestationer sågs från båda, resultatet denna gång blev guld för Susa och brons för Erica.
Som sist var det Veera Lampinen, i junior flickor-serien, som också gjorde det bra, med fina poäng och den här gången slutade femma bland de bästa i Finland. På matchsidan hade vi två deltagare den här gången.
Efter ett långt uppehåll gjorde Tinja Nylund återgång till matcherna, men eftersom det inte blev någon motståndare i hennes egen viktklass kämpade hon två viktklasser högre i serien, Ilves, tjejer, +59 kg. Trots detta lyckades Tinja helt underbart. Tinja hade ingen panik i matchen och matchen var under hennes kontroll hela tiden. Guld som resultat för Tinja.
Erica Starck, Helmi Levälampi och Susa Jussila är glada över fina medaljer.
Sist i raden var vår konkurrent i ligaserien Kia Holmberg som för första gången tävlade i kadetter, tjejer under 37kg.
Kia hade sin första matchen mot en rutinerad estnisk motståndare, men den här gången steg inte benen som Kia är van vid. Ett seriebyte är alltid en tuff plats för en ung tävlare och att vänja sig vid en ny situation tar tid. 
Första matchen blev förlust denna gång, trots en bra match. Kia utkämpade ytterligare en bronsmatch mot en motståndare som var bekant från träningen, men den här gången tog motståndarens erfarenhet segern, men de lämnade matchen med mycket erfarenhet och en fjärdeplats.
Vår matchcoach Juuli Mankonen var stolt över sina skyddslingar, och allt som allt var det en bra tävlingsdag.

Mia Holmberg

ANDRA LÄSER