"Det kommande året lär gå snabbt" – Jukolakaveln närmar sig med stormsteg

Nästan sommar står Borgå värd för världens största stafettorienteringstävling: Jukola. Trots att ett år återstår innan tjugotusen orienterare intar staden är förberedelserna och planeringen redan i full gång – bland annat ska elva bastubyggnader och nittio duschar fraktas till tävlingsområdet.

Nästa år arrangeras Jukolakaveln i Borgå. Bilden är från Jukolakaveln 2017.
Elin Lindbergelin.lindberg@ksfmedia.fi
20.06.2022 14:29
Under den gångna helgen arrangerades Jukola- och Venlakaveln i Mynämäki, och det är också där som nästa års tävlingsledare Kalevi Ilonen från OK Trian befinner sig när ÖN ringer upp. Förutom Ilonen har ungefär femtio andra personer från föreningen följt med orienteringstävlingen på plats för att få idéer och tips inför nästa års Jukolakavel.
– Vi håller som bäst på att montera ner allt som används varje år under Jukola, till exempel olika tekniska apparater, byggnader, trafikmärken och skyltar. Grejerna transporteras sedan med långtradare och paketbil till Borgå, säger Ilonen.
Trots att årets tävling nyligen har avslutats är kartarbetet för nästa års tävling så gott som klart. Ilonen ser fram att erbjuda en krävande terräng för orienterarna.